Orkanski vjetar odnio krov kuće u Prijedoru kod Brčkog: Dio grada ostao bez struje

Orkanski vjetar odnio krov kuće u Prijedoru kod Brčkog: Dio grada ostao bez struje


U dramatičnom događaju u Prijedoru kod Brčkog, vjetar orkanske jačine danas je odnio krov jedne porodične kuće, uzrokujući ozbiljne probleme u dijelu grada.

Krovni lim nije samo oštetio kuću, već je i prouzrokovao prekid električne energije, pokidavši niskonaponski kabal i oštetivši električne stubove.

Incident se dogodio danas, a odmah su reagirale nadležne službe. Policija je obaviještena o događaju, dok su ekipe JP “Komunalno Brčko” izašle na teren kako bi sanirale štetu i ponovno priključile domaćinstva na elektro mrežu.

Jasmin H., vlasnik kuće koja je pretrpjela štetu, izjavio je da je jačina vjetra bila zastrašujuća te da je pravo čudo što niko od četvero članova porodice nije povrijeđen.

“Bili smo kod kuće kada je oluja pogodila. Čuo se strašan tutanj i odjednom smo ostali pod otvorenim nebom. Srećom, niko nije ozlijeđen, ali šteta na kući je ozbiljna”, izjavio je Jasmin.

Električni kvarovi izazvani padom krova rezultirali su prekidom električne energije u dijelu Prijedora. Ekipe JP “Komunalno Brčko” rade na hitnom popravku i ponovnom uspostavljanju napajanja kako bi građani što prije povratili normalan život.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija