Foto: BN
Oslobođen nakon prijetnji Nešiću: Sud odbio pritvor za Vladimira Stanimirovića

Oslobođen nakon prijetnji Nešiću: Sud odbio pritvor za Vladimira Stanimirovića


Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Vladimiru Stanimiroviću.

On je bio osumnjičen za prijetnje ministru sigurnosti BiH, Nenadu Nešiću, i Sanji Vulić, poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Između ostalog da je njima Sanji Vulić, šefici poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, prijetio riječima, “četnikušo bliži ti se kraj”, dok je Nenadu Nešiću, ministru bezbjednosti BiH, prema tvrdnjama Tužilaštva poslao pismo u kom se navodi da će Nešiću i Sanji Vulić “uskoro dosuditi Alah”, da ih džabe prate gorile i da niko od noža nije pobjegao.

Umjesto pritvora, Stanimiroviću je izrečena mjera zabrane kontakta s određenim osobama, koja će biti na snazi dok god postoji potreba, uz kontrolu svaka dva mjeseca.

Stanimirović trenutno obnaša funkciju direktora Centralne harmonizacijske jedinice u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Uhapšen je prošle sedmice po nalogu Tužilaštva BiH.

Prethodno je radio kao rukovodilac Jedinice za internu reviziju JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” u Doboju, a na trenutnoj poziciji je od juna 2022. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija