Osmanović osuđen na 15 godina zatvora zbog likvidacije Mujića u Lukavcu

Elvir Osmanović osuđen je na 15-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva Hamdije Mujića u Lukavcu, a presuda je javno objavljena nakon prvostepenog postupka pred Kantonalnim sudom u Tuzli.

Prema informacijama iz sudske presude, Osmanović je proglašen krivim za ubistvo koje se dogodilo 5. maja 2022. godine.

Prema optužnici, Osmanović je došao u Bosnu i Hercegovinu s namjerom da ubije Mujića, koga je optuživao da je u vezi s njegovom suprugom.

Nakon što ga je sačekao iza stambene zgrade, fizički ga je napao koristeći tupo-tvrdi mehanički predmet sličan nožu, kao i udarce stisnutih šaka. Mujić je zadobio teške tjelesne povrede, posebno u predjelu glave, od kojih je istog dana preminuo.

Uz kaznu zatvora, Osmanoviću je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. Također, produžen mu je pritvor koji može trajati do devet mjeseci računajući od dana izricanja presude do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Iz Kantonalnog suda u Tuzli ističu da presuda nije pravosnažna te da stranke u postupku imaju pravo na žalbu. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je potvrdilo identitet osuđenog kao Elvira Osmanovića i žrtve kao Hamdiju Mujića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79