Foto: FENA
Osobe s invaliditetom u Zenici zahtijevaju stabilno finansiranje iz budžeta

Osobe s invaliditetom u Zenici zahtijevaju stabilno finansiranje iz budžeta


Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica danas je održalo konferenciju za medije, naglašavajući potrebu za dugoročnim finansiranjem organizacija osoba s invaliditetom iz gradskog i kantonalnog budžeta.

Konferencija je označila početak kampanje “Ne želimo biti sjenke”, koja ima za cilj osigurati trajnu podršku organizacijama osoba s invaliditetom i civilnim žrtvama rata, omogućujući im da kontinuirano pružaju neophodne usluge zajednici.

Predsjednik udruženja, Harun Aliefendić, istakao je kako nedostatak stabilnih finansijskih sredstava otežava rad njihovih organizacija.

“Ova kampanja nije samo apel za pomoć. Postoji zakonski okvir koji predviđa podršku. Tražimo jednaku priliku da doprinesemo društvu kao osobe s invaliditetom. Uz stabilno finansiranje, možemo značajno unaprijediti naš rad i budućnost Zenice,” rekao je Aliefendić.

Selvedin Dedić, predsjednik udruženja “Dlan”, dodao je: “Finansiranje naših aktivnosti je nužno za pružanje podrške članovima. Ne tražimo privilegije, već prava na resurse koji su ključni za naše djelovanje. Naša udruženja su glas za mnoge koji su inače nečujni u društvu.”

Organizatori su naglasili da trenutna podrška grada i kantona nije uvijek dovoljna te su pozvali na punu implementaciju zakonskih okvira kako bi osigurali stabilno i kontinuirano funkcionisanje. Stabilno finansiranje je neophodno za realizaciju većih projekata i dugoročno poboljšanje kvaliteta života osoba s invaliditetom u Zenici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija