Osuđen vozač iz BiH koji je pretukao pješaka zbog “sporog prelaska ceste”

heute.at

Vozač iz Bosne i Hercegovine (37) osuđen je na dvije godine zatvora jer je u saobraćajnom incidentu u Salzburgu pretukao pješaka Turčina (28) koji je, prema njegovom mišljenju, suviše sporo prelazio zebru.

Еpilog svega su tri zadobijene fakture i dvije godine zatvora.

Navodno, vozač se razbjesnio kada mu je pješak udario po haubi, nakon čega je izletio iz auta i počeo da ga tuče:

“Izašao je, udario ga pesnicama. To je bilo šokantno za mene, pješak je bio obliven krvlju. Niko ništa nije preduzimao, ja sam počela da vrištim. Ali, nasilnik je samo nastavljao da ga udara”, rekla je jedna od prisutnih incidentu.

Inače, ona dodaje da je odmah uvid‌jela da je riječ o osobi sa poteškoćama u razvoju, što vozač, onako bijesan, nije ni primijetio. Rekla je da je on, vjerovatno iz straha od auta, udario od haubu, a onda je pokrenuo bijes nasilnika.

Nasilnik iz BiH nije poricao incident, ali je rekao da nije imao namjeru da nanese povrede pješaku. Ali, navodno taj dan se posvađao s d‌jevojkom, bio je pod stresom, u alkoholianom stanju.

“Kad vam neko udari auto, to razbjesni ljude, pa je tako i mene”, pokušao je on da se opravda.

Inače, nije ni čudo što je vozač iz BiH pokušao da incident predstavi manjim prekršajem jer već ima nekoliko presuda da nasilničko ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79