Osuđeni ratni zločinac Miodrag Mitrašinović pobjegao iz bolnice

Stanica u Štrpcima

Miodrag Mitrašinović, osuđeni ratni zločinac, pobjegao je iz Univerzitetske bolnice u Foči.

Iz državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kratko je za Radiosarajevo rečeno da je “lice nestalo, a SIPA je raspisala potragu”.

“Dalje je do policijskih organa”, dodaju iz SIPA-e.

Mitrašinović je u petak, 21. oktobra ove godine, osuđen – prvostepenom presudom – na 13 godina zatvora za učešće u otmici 20 civila iz voza u Štrpcima 27. februara 1993, koji su ubijeni na području Višegrada.

Izrečena 91 godina zatvora za zločin u Štrpcima

Uz Mitrašinovića, osuđeni su, također na po 13 godina zatvora, i drugi pripadnici vojske entiteta RS Obrad i Novak Poluga, Petko Inđić, Radojica Ristić, Dragan Šekarić te Oliver Krsmanović. Svi su osuđeni da su kao “saizvršioci sudjelovali u ubistvima 20 civila izvedenih iz voza koji je saobraćao na liniji Beograd – Bar”.

Luka Dragičević, Obrad i Novak Poluga, Radojica Ristić i Petko Inđić uhapšeni su u Višegradu dan prije izricanja presude, no ne i Mitrašinović.

On nije bio ni na izricanju presude zbog “stomačnih problema”, zbog čega je bio smješten u fočansku bolnicu, što je potvrdio i njegov advokat Miloš Perić. No, kad smo advokatu Periću rekli za informaciju da je Mitrašinović pobjegao, kratko je odgovorio:

“Upravo izlazim iz Suda i to prvi put čujem od Vas”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79