Osumnjičenom Rijadu Cokoji određen pritvor zbog razbojništva u Mostaru

Osumnjičenom Rijadu Cokoji određen pritvor zbog razbojništva u Mostaru


Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Mostar, Kantonalni sud u Mostaru je 15. aprila 2024. godine donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od najdže jedan mjesec za osumnjičenog Rijada Cokoju (1998.) iz Mostara.

Razlog pritvora je osnovana sumnja da je kao supočinitelj zajedno s Bekimom Bećirajem počinio kazneno djelo “Razbojništvo”.

Prema optužnici, Rijad Cokoja i Bekim Bećiraj se sumnjiče da su zajedno, 15. septembra 2023. godine, oko 03:10 sati, u Mostaru, ulica Ante Starčevića b.b., maskirani ušli u unutrašnjost benzinske pumpe “DI&DŽ” d.o.o. Mostar, poslovna jedinica “A. b.”, te su uz prijetnju pištolja i noža otuđili novac u iznosu od 7.719,50 KM.

Prilikom pljačke, Bekim Bećiraj je uz prijetnju pištolja, a Rijad Cokoja uz prijetnju noža, od zaposlenika zatražili novac, izgovarajući: “Ovo je pljačka, gdje je sef.” Nakon toga, obojica osumnjičenih su uzeli novac iz registar kasa i metalnog sefa te su se udaljili s benzinske pumpe.

Sud je ocijenio da postoji opravdani strah od ponavljanja kaznenog djela s obzirom na historiju osumnjičenih.

Rijad Cokoja i Bekim Bećiraj su višestruki povratnici u vršenju ovakvih kaznenih djela, što je dodatni razlog za određivanje pritvora.

Bekim Bećiraj već izdržava kaznu zatvora po prethodnoj presudi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija