Osveta jer mu je odgrizao komad uha: Braći Lauc po sedam godina i osam mjeseci zbog pucanja na supružnike i dijete

Presudom Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, Ljubo Lauc (33) i Juraj Lauc (39) iz Ljubuškog osuđeni su na jedinstvenu kaznu zatvora od po sedam godina i osam mjeseci zbog pucanja na supružnike J.P. i M.P. te njihovo dijete L.P.

Saopštilo je to Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu, odakle dodaju da su dokazali krivicu dvojice optuženih za pokušaj ubistva i tešku povredu.

Optužnicu pred sudom zastupao je tužilac Josip Aničić, koji je, kako se dodaje u saopštenju, krivicu optuženih dokazao “pozivanjem i ispitivanjem svjedoka oštećenika, svjedoka očevidaca događaja, vještaka za balistička vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ iz Hrvatske, te vještaka za vještačenje povreda”. Pored toga, sudu je prezentovano više od 30 materijalnih dokaza.

Prema ovoj, nepravosnažnoj presudi, na koju je moguće izjaviti žalbu o kojoj bi odlučivao Vrhovni sud FBiH u Sarajevu, Ljubo i Juraj Lauc su 5. decembra 2019. godine u mjestu Lisice, Ljubuški, pucali iz automatske puške iz BMW-a kojim je upravljao Juraj Lauc, na Golf 4 u kojem su bili supružnici i njihovo dijete.

“Kada je J.P. zaustavio vozilo, izašli su iz vozila i fizički nasrnuli na njega, udarajući ga rukama, nogama i kundakom puške po glavi i tijelu. To su učinili u stanju bitno smanjene ubrojivosti zbog toga što je J.P. 14 dana prije toga zajedno s još jednom osobom fizički nasrnuo na Ljubu Lauca i odgrizao mu komad uha”, navode iz Tužilaštva u Širokom Brijegu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79