Otac bebe koja je pala u Fočanskoj bolnici pristao na novčanu kaznu za davanje mita

Otac bebe koja je pala u Fočanskoj bolnici pristao na novčanu kaznu za davanje mita


U slučaju iz Fočanske bolnice u Bosni i Hercegovini, otac novorođenčeta koje je nakon poroda ispalo iz ruku medicinskog osoblja pristao je na novčanu kaznu od 5000 KM nakon što je priznao da je dao mito doktoru i medicinskoj sestri.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti zbog povreda koje je beba pretrpjela.

Otac bebe, Danijel Vesić, zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Republičkim tužilaštvom u kojem je dogovorena novčana kazna. Sud je prihvatio ovaj sporazum, a presuda će biti izrečena 8. novembra. U zamjenu za priznanje krivice, Vesić je obavezao sebe da će svjedočiti protiv specijaliste ginekologije i akušerstva dr. Vladimira Čančara i medicinske sestre akušerke Gordane Sokolović.

Ovaj slučaj je iznimno kontroverzan jer je otac pristao na kaznu i priznao davanje mita kako bi osigurao medicinski tretman za svoju suprugu tokom carskog reza. Također, izvještaj otkriva da je novac koji su primili ljekar i medicinska sestra iznosili 400 KM i 100 KM, respektivno.

Šokantan incident uključuje i ozbiljne povrede novorođenčeta koje je palo na pod nakon poroda, što je rezultiralo obostranim frakturama lobanje, te hematoma. Beba je dobila hitnu medicinsku pomoć i prebačena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je hitno operisana i njezino stanje je tada poboljšano.

Osim ovog slučaja, vođena je i odvojena istraga u slučaju povrede bebe u Fočanskoj bolnici, u kojoj su uključeni dr. Čančar, pedijatar dr. Vladimir Turuntaš i medicinska sestra Biljana Kulić. Oni se suočavaju s optužbama za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći u vezi s povredom bebe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija