Otac u školu ušetao s pištoljem pa prijetio nastavnici

S pištoljem uz sebe jedan je roditelj ušetao u srednju školu na području Zagreba pa prijetio nastavnici jer je čuo da mu maltretiraju sina.

U prostorijama škole, s ciljem da zastraši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: “Ne daj Bože da se mom djetetu nešto dogodi, ja ne garantujem šta će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi”.

Tužioci su naveli: “Te riječi i ponašanje su kod nastavnice izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, dakle, ozbiljno je prijetio, a kazneno djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njenim radom”, istakli su tužioci.

Optuženi se branio kako je “oko 15.30 primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu te mu je rekla da mu se prijetilo i da se pazi jer ga prate”.

Otac je rekao: “Sin je već primao takve prijetnje od učenika iz škole. U trenutku kad mi je supruga to javila, bio sam na radnom mjestu čuvara te sam odlučio otići sve prijaviti u školu. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam ga skinuti jer sam bio jako uzrujan”, branio se roditelj.

Potom je nastavio: “Ali, iako sam bio uzrujan, prema radnicima škole nisam bio nepristojan i neugodan te nisam rekao riječi koje mi se stavljaju na teret u optužnici”.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je prijetio.

Izjavila je kako je njegovu prijetnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan. I njene kolegice potvrdile su da su tog dana vidjele kako je naoružano lice ušlo u školu.

Tužioci za njega traže šest mjeseci uslovnog zatvora, prenosi “Dalmatinski portal”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79