Otkrivamo: Bivši pripadnik MUP-a RS napustio BiH iako je Sud BiH to izričito zabranio!

Goran Sarić optužen za zločine u Bijeljini mjesecima je zavlačio Sud Bosne i Hercegovine a njegovo suđenje bilo je na čekanju zbog brojnih propusta što U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci, što privatnim vezama koje je Sarić povlačio kako ne bi dolazio na suđenje.

Tim vještaka medicinske struke je zaključio da optuženi Goran Sarić nije sposoban dolaziti na suđenje zbog bolesti, odnosno da ne može putovati i učestvovati u sudskom postupku.

Goran Sarić ih je jučer sve demantovao i putovao i to preko Graničnog prelaza Rača – piše Crna-Hronika.

Goran Sarić penzionisani pripadnik Mup a RS, napustio je jučer BiH iako je protiv njega na snazi mjera Suda BiH: Zabrana napuštanja mjesta boravka i zabrana putivanja i napuštanja teritorije BiH.

Sarić je nonšalantno svojim vozilom prešao granični prelaz u Rači i zaputio se u unutrašnjost Srbije.

Kako saznaje CRNA-HRONIKA Sarić je bh. graničarima predočio akt Suda BiH kojim se suspenduje prethodno donesena odluka o zabrani napuštanja BiH. Ostaje nejasno kako se prethodno donesena i važeća sudska mjera zabrane napuštanja teritorije BiH, od strane istog tog suda očito ne poštuje.

Sarić je inače dva puta suđen za ratne zločine počinjene u Srebrenici, ali je u oba slučaja oslobođen.

Zadnji put ga je SIPA uhapsili u Bijeljini 03.12.2021.god radi sumnje za učešće u ubistvu 22 civila na području ovog grada.

Uskoro više informacija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79