Ovako izgleda kompleks s 12 luksuznih vila, među njima i ona Halida Bešlića

Ovako izgleda kompleks s 12 luksuznih vila, među njima i ona Halida Bešlića


Na Pelješcu u Dračama niče potpuno novo naselje koje će se graditi nakon već obavljene parcelacije i “raskrčivanja” velikog zemljišta na kojem bi trebalo niknuti najmanje 12 luksuznih vila.

Lokacija se nalazi pedesetak metara od mora, a svi kupci su osobe s adresama u BiH ili porijeklom iz te države, uključujući i vlasnike zagrebačke kompanije “Polog graditeljstvo”, koja se uknjižila na tri terena, piše Dubrovački vjesnik.

Za sve pojedinačne projekte u toku je ishođenje građevinskih dozvola, dio zahtjeva podnesen je proljetos, a dio početkom novembra, pri čemu su neki od projekata za koje je potrebna dokumentacija zatražena početkom ovoga mjeseca već pred početkom realizacije.

Uz Halida Bešlića, na Pelješcu će graditi vilu i poznati bosanskohercegovački fudbaler Amar Rahmanović, koji je rodom iz Tuzle, ali igra za ruski klub Krylia Sovetov iz Samare. Halidova prva komšinica bit će Fügen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo i također će graditi vilu.

Da je Pelješac omiljeno mjesto za odmor stanovnika Bosne i Hercegovine manje više je poznato, a i velika muzička imena odmaraju se na poluotoku. Dino Merlin također ima kuću u Trsteniku gdje provodi veći dio ljetnih mjeseci. Dražen Žerić Žera, pjevač Crvene jabuke, isto je jedno vrijeme živio na Pelješcu, odakle mu je supruga Barbara.

Halid Bešlić gradi kuću na Pelješecu, točnije u opčini Drače.

Nije nikakva tajna da se bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić i Hrvatska posebno vole, a on je sada kod nas odlučio sagraditi kući i to u općini Drače na poluotoku Pelješcu.

“Kupio sam parcelu od prijatelja odnosno njegove kćeri, koja ima firmu i ona gradi kompleks od 12 kuća. Sve je kupljeno već s građevinskom dozvolom. To neće biti ekstra luksuzna vila nego kuća od 170 kvadrata. Svakako ću imati bazen pred kućom. Vjerujem da će biti gotova iduće godine, ne znam hoću li uspjeti do ljeta. Vidjet ćemo. Odlučio sam se za to mjesto zbog mira, ljepote i blizine Sarajevu”, ispričao je Halid za 24 sata.

Halid je upravo u Dračama odmarao nakon što je bio na operaciji stenta u Sarajevu prošle godine, a nakon koje je promijenio i neke životne navike.

”Dobro je. Poslije tog stenta najvrijednije živim otkad znam za sebe. Nema kafana, nema izlazaka, nije to što ja neću nego je valjda došlo vrijeme. Naviknuo sam da idem kući i našao sam sebe u nekim drugim stvarima pa mi kafana više nije toliko primarna ko prije. Prije život bez kafane nije značio ništa”, priznao je Halid.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija