Ovo je Amer Hrustić (23). Dobio 30 dana pritvora zbog premlaćivanje dvogodišnjeg djeteta

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Ameru Hrustiću osumnjičenom da je pretukao dvogodišnje djete kojem je nanio teške povrede opasne po život.

Ova mjera mu je određena na prijedlog tužilaštva zbog opasnosti da bi, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke ili prikriti dokaze.

On je uhapšen u nedjelju u Geteovoj ulici u sarajevskom naselju Alipašinom polju. Hrustić je, kako saznajemo, bacio na pod dijete kojem se sada ljekari bore za život.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze.

Kako portal Crna-Hronika doznaje 23-godišnji Amer Hrustić je očuh malom dječaku. Njegova majka i dalje drži na Facebook-u zajedničke fotografije kao i emotivne poruke namijenjene svom partneru Ameru.

Nezvanično Amer je malenog dječaka istukao dok su bili sami u stanu. Njegova majka izašla je u kupovinu, i kad se vratila u stan imala je šta vidjeti. Nepomično dijete koje leži.

Njihove komšije pozvale su policiju koje je brzo reagovala. Uskoro više informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79