Ovo je Emir Škaljo, granični policajac koji pravi haos po Ilidži: “Pucao, djevojke zaključavao”

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do upotrebe vatrenog oružja u sarajevskom naselju Pejton, na Ilidži.

Brzom intervencijom policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo privedeno je jedno lice, odnosno Emir Škaljo granični policajac iz Zenice.

Škaljo je od ranije poznat policijskim službenicima jer je 2015-te godine maloljetnu djevojku držao zaključanu u stanu a pri tome joj je i nanio fizičke povrede. Granična policija kaznila ga je sa 30% od plate 5 mjeseci.

Navedenu informaciju potvrdili su iz MUP-a Kantona Sarajevo piše Crna-Hronika.

Pucnjava na Ilidži: Pucao Emir Škaljo, granični policajac iz Zenice

Dana 20.07.2023. godine u 19,45 sati u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode E.Š., rođen 1986. godine u Zenici, sa boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela: Izazivanje opće opasnosti, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, Oštećenje tuđe stvari, Teška tjelesna povreda i Laka tjelesna povreda /član 323. stav 1., 371. stav 1., 293 stav 1,. 172. stav 1. i 173. stav 1. KZ FBiH/.

Prethodno, PU Ilidža je zaprimila prijavu da je u ulici Edhema Eke Džubura došlo do fizičkog sukoba više osoba i upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da se osumnjičeni muškarac bez ikakvog povoda sukobio sa dvije osobe, koristeći fizičku snagu i biber sprej, pri čemu je nanio teške tjelesne povrede 37-godišnjem M.K, dok je jedan malololjetnik zadobio lakše tjelesne povrede.

Obojici je prvu pomoć ukazala ekipa ZHMP, te su prebačeni na UKC u Sarajevo na daljnju obradu. Također, osumnjičeni E.Š. je upotrijebio vatreno oružje, ispalivši jedan hitac iz pištolja, pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je upotrebom podesnih predmeta pričinio materijalnu štetu na tri parkirana motorna vozila.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i garaže koje koristi osumnjičeni, gdje je pronađeno i oduzeto:

– dva pištolja s pripadajućim okvirovima i 30 metaka,

– 79 metaka različitog kalibra, i

– dijelovi automatske puške.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 37-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79