Ovo je gradonačelnik Nikšića: Javno negira genocid i vrijeđa žrtve

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević iz Demokratskog fronta (DF), kojeg je u martu prošle godine javnosti predstavio lider ove stranke i četnički vojvoda Andrija Mandić, u programu jedne televizije, otvoreno negirao je genocid u Srebrenici.

Gradonačelnik Nikšića nakon usvajanja Rezolucije negira genocid u Srebrenici

Desilo se to samo dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu i zabranila negiranje najvećeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata.

Kovačević je kazao da se u Skupštini “vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane”.

“Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici”, kazao je Kovačević.

Voditeljica ga je pitala da li će zbog te rečenice biti kažnjen ili uhapšen, na šta se Kovačević nasmijao i kazao da mu “to nije strano i da je hapšen i ranije”, javlja Antena M.

Pogledajte video u kojem gradonačelnik Nikšića vrijeđa sve srebreničke žrtve genocida:

Ovo je Rezolucija o genocidu u Srebrenici uz jedan amandman: Nisu krivi narodi, već pojedinci

Prema pisanju crnogorske “Pobjede” , Kovačević je “veliki je pobornik Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, četničke ideologije”, kao uostalom i njegov lider Mandić, ali i novog velikosrpskog projekta “srpski svet”, što pokazuju fotografije koje su nedavno objavljene na društvenim mrežama.

“Na prvoj fotografiji se vidi Kovačević u uniformi kvislinškog Ravnogorskog pokreta koji je osnovao komandant četnika u Drugom svjetskom ratu Dragoljub Mihailović u proljeće 1941. godine.

Taj kvislinški pokret je tokom Drugog svjetskog rata sarađivao i bio potčinjen njemačkom i italijanskom okupatoru, a četničke jedinice su na sjeveru Crne Gore i u Bosni i Hercegovini izvršile masovne ratne zločine”, pisala je ranije “Pobjeda”.

 

“Srbija, Srpska i Crna Gora”

Na drugoj fotografiji, pisao je ranije crnogroski list, vidi se Kovačević u četničkoj šubari sa kokardom koju su nosili komandanti četnika u Crnoj Gori u Drugom svjetskom ratu Pavle Đurišić i Đorđije Lašić.

Osim četničke ideologije, Kovačević je veliki simpatizer velikosrpskog projekta “srpski svet” koji u “centru politike vidi strateški trougao Beograd – Podgorica –Banjaluka”.

“Nadam se da će Crna Gora i Republika Srpska biti dio mini Šengena i da ćemo kroz saradnju sa Srbijom, koja je ekonomski najjača u regionu, uspjeti i mi da povećamo naš životni standard.

Andrija Mandić razočaran: Usvojili su bošnjačku, a ne srpsku istinu o Srebrenici

Niko sa strane ne može brinuti više o nama nego mi jedni o drugima.
Srbija, Srpska i Crna Gora mogu da budu novi tronožac regiona koji garantuje stabilnost čitavog Balkana”, rekao je nedavno ovaj nosilac “demokratskih vrijednosti”, govorio je Kovačević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79