Ovo je jedini Bošnjak u novoj vladi Srbije

Husein Memić, dosadašnji direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru i nosilac liste SDP na izborima za Bosnjačko nacionalno vijeće, novi je srbijanski ministar novoformiranog ministarstva turizma i omladine. Memić je jedini Bošnjak u novoj vladi Srbije. Ko je Husein Memić?

Srbijanski mediji pisali su kako je ovo rezultat razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera SDP-a Rasima Ljajića.

Dosadašnje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će biti podijeljeno između više resora

Memić je rođen 1983. godine. Nema dostupnih podataka o njegovom obrazovanju. Na izbornoj listi kandidata za izbore za članove Nacionalnog savjeta bošnjačke nacionalne manjine naveo je da je po zanimanju „direktor ustanove“.

Od oktobra 2016. direktor je Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Bio je predsjednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru. U aprilu 2018. na skednici Izvršnog odbora SDP imenovan je za potpredsjednika ove partije, čiji je osnivač Rasim Ljajić.

Član je Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar, a na stranici Asocijacije rukometnih klubova Super lige navodi da je trener.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79