Ovo je očuh koji je batinama usmrtio djevojčicu (2) i majka koja je samo gledala kako joj zlostavlja kćerku

Policija u Zaječaru lišila je slobode Miloša N. (26) iz okoline Vlasotinca zbog nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

On je osumnjičen da je pretukao kćerku svoje vanbračne partnerke. Djevojčica je jučer preminula.

Policija je lišila slobode i njegovu vanbračnu suprugu Jelenu T. (23) iz okoline Zaječara, zbog zanemarivanja i zapuštanja maloljetnog lica.

Nakon batina preminula 2-godišnja djevojčica. Nasmrt su je pretukli roditelji!?

Njih dvoje su živjeli zajedno u stanu u Zaječaru.

M. N. se sumnjiči da je jučer u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Majka dvogodišnje djevojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Porodica maloljetne P. V. koja je jučer preminula u Zdravstvenom centru u Zaječaru nakon što je nasmrt pretučena, bila je na evidenciji Centra za socijalni rad u tom gradu, po raznim osnovama ali nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje.

Stravični detalji smrti 2-godišnje djevojčice. Tukao ju je očuh (26), majka (23) sve znala i pustila

Povodom ove tragedije koja se jučer dogodila, a zbog čega su lišeni slobode roditelji djevojčice, oglasio ce Centar.

Za Telegraf.rs kažu da je Centar za socijalni rad u Zaječaru obavješten od nadležnih organa o smrti maloljetne P. V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti.

“Porodica maloljetne P. V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mjere iz svoje nadležnosti”, navode u Centru u kojem izražavaju duboko žaljenje zbog smrti maloljetne P. V.

Očekuju da nadležni organi vrlo brzo utvrde sve činjenice.

“Centar naglašava da u dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje djece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na djecu”, zaključuju iz tamošnjag Centra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79