Ovo je SDP-ova reklama: “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti”

Ovo je SDP-ova reklama: “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti”


Nedavna objava na društvenim mrežama od strane SDP-a u Hrvatskoj, u kojoj su koristili citat buduće penzionerke koji spominje “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti,” izazvala je pažnju javnosti. SDP-ovci su u reklami koju promoviraju na Facebooku dodatno naglasili rečenicu “Bolje je štrik oko vrata nego se mučiti”, čime se jasno aludira na samoubojstvo kao opciju..

Iako su mnogi pretpostavili da se radi o imaginarnim citatima s obzirom na to da su popraćeni stock fotografijama, SDP tvrdi da se radi o stvarnom citatu jedne penzionerke iz Slavonije. Citat ističe nezadovoljstvo buduće penzionerke zbog straha od nedostatka finansija nakon penzionisanja te izražava osjećaj bespomoćnosti i siromaštva koju neki doživljavaju.

U objavi se ističe da SDP želi upozoriti na tešku situaciju penzionera u Hrvatskoj i njihovu nisku razinu penzija.

Reakcija SDP-a na ovaj citat naglašava njihovu želju da se poboljša finansijska situacija penzionera u zemlji i da se dignu penzije kako bi im omogućili dostojanstven život. Ova objava ima za cilj skrenuti pažnju na problem siromaštva penzionera u Hrvatskoj i potaknuti raspravu o potrebi poboljšanja njihovih životnih uvjeta.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija