Ovo su detalji: Na meti SIPA-e su crnokošuljaši UIO BiH iz Banjaluke

Ovo su detalji: Na meti SIPA-e su crnokošuljaši UIO BiH iz Banjaluke


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) od jutarnjih sati provode veliku akciju kodnog naziva “Brend 4”. Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva BiH koje se sada oglasilo.

Izdat nalog za privođenje Jelene Majstorović, službenice UIO koja je godinama reketirala privatnike

“Akcija se odnosi na lica koji su službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banja Luci”, navode iz Tužilaštva BiH.

Ističe se da se akcija provodi uz podršku MUP-a RS, na području Banja Luke. Akcija je usmjerena na ukupno 6 osumnjičenih osoba, uposlenih u UIO BiH, za koje se sumnjiči da su počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. i primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

“Nakon što se aktivnosti na terenu u potpunosti okončaju, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, navode iz Tužilaštva BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija