Ovo su imena mafijaša koji su na Koševu pokušali iznuditi novac od Sarajlije

Foto Ilustracija

Sarajevska policija radeći dalje na rasvjetljavanju krivičnog djela iznude na štetu A. A. iz Sarajeva, lišila je slobode još četiri člana ogranizirane grupe čiji je dio ranije lišen slobode na Koševu prilikom primopredaje novca.

Kako  piše Avaz, jučer su lišeni slobode Muris Filan (25), Bakir Bahtijarević (20) i Kemal Zahirović (23) te jedna maloljetna osoba, dok je policija za još jednim članom raspisala potragu.

Četvorica koja su jučer lišena slobode predati su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

– Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata, a nakon što budu ispitani, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama- kazala je za Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ranije je Nidalu Hirkiću (19), Denisu Bezeku (20) te dvojici maloljetnika rješenjem Općinskog suda Sarajevo određen jednomjesečni pritvor.

Ovaj dio grupe lišen je slobode u četvrtak na Koševu, nakon što su od Sarajlije A. A., prijeteći da će mu likvidirati sina, pokušali iznuditi 30.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79