Foto Ilustracija
Ovo su imena mafijaša koji su na Koševu pokušali iznuditi novac od Sarajlije

Ovo su imena mafijaša koji su na Koševu pokušali iznuditi novac od Sarajlije


Sarajevska policija radeći dalje na rasvjetljavanju krivičnog djela iznude na štetu A. A. iz Sarajeva, lišila je slobode još četiri člana ogranizirane grupe čiji je dio ranije lišen slobode na Koševu prilikom primopredaje novca.

Kako  piše Avaz, jučer su lišeni slobode Muris Filan (25), Bakir Bahtijarević (20) i Kemal Zahirović (23) te jedna maloljetna osoba, dok je policija za još jednim članom raspisala potragu.

Četvorica koja su jučer lišena slobode predati su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

– Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata, a nakon što budu ispitani, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama- kazala je za Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ranije je Nidalu Hirkiću (19), Denisu Bezeku (20) te dvojici maloljetnika rješenjem Općinskog suda Sarajevo određen jednomjesečni pritvor.

Ovaj dio grupe lišen je slobode u četvrtak na Koševu, nakon što su od Sarajlije A. A., prijeteći da će mu likvidirati sina, pokušali iznuditi 30.000 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija