Ovo su imena uhapšenih u akciji FUP-a u Sarajevu, rasturali Amfetamine

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ u Sarajevu.

Obavljeno je pet pretresa na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode pet lica iz Sarajeva inicijala A.J. (1987.), E.J. (1980.), A.V. (1985.), N.K. (1988.), S.Č. (1985.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela. Pojedina lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su osuđivani.

“Dnevni avaz” saznaje iz izvora bliskih istrazi da su među uhapšenima Admir Jusufranić, Nihad Kokor i Admir Varatan. Oni su od ranije poznati policijskim organima.

Navedena lica se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih lica, radi dalje preprodaje. Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Kantona Sarajevo.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis Sativa L“, „Amfetamin“ i „Metamfetamin“, sredstva za pakovanje i vaganje, oružje i municije, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima prenosi Avaz.

Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, rečeno je iz FUP-a

Akcija FUP-a: Uhapšeno pet dilera droge

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79