Ovo su plaćeni hitmeni Abdel Majid El Oweit i Konard Tylus

Večeras je javnosti potvrđen identitet dvojice osumnjičenih za brutalnu mafijašku likvidaciju 31. oktobra u Sarajevu.

Podsjetimo, Abdel Majid El Oweit i Konard Tylus su direktni izvršioci likvidacije Harrisa Österdahla i ranjavanja Elvira Mutića.

Konard Tylus i Abdel Majid El Oweit su osumnjičeni za likvidaciju Harrisa Österdahla u Sarajevu

Ovim plaćenim hitmenima logističku podršku je pružio Oliver Herbert Peter.

Svi imaju pasoše Švedske, a riječ je o sukobu njihovih kriminalnih klanova.

Večeraš je objavljena i fotografija Abdel Majid El Oweit i Konard Tylus po kojoj su policijske agencije identifikovale osumnjičene.

Abdel Majid El Oweit i Konard Tylus1 Foto: Atv

Zanimljivo, Konard Tylus je lišen slobode u istoj majici sa kojoj je bio na mjestu zločina.

Kako saznaje ATV, upravo je lišenje slobode Olivera Herberta Petera bilo ključno za otkrivanje hitmena, kojima je time propao unaprijed pripremljeni plan bijega.

Kada su ostali bez pomagača osumnjičeni su uzeli taksi, otišli na Pale i smjestili su se u hotel, u kojem su prenoćili. Opsežnim provjerama policija je došla do tih saznanja, ali ih nisu zatekli u hotelu. Usljedila je potjera i jutros su pronađeni i lišeni slobode u kanjonu Miljacke.

Vjeruje se da je Österdahl nakon pucnjave u Istanbulu stigao u Sarajevo. Dosadašnja istraga je pokazala da ga je u BiH nedavno posjetila djevojka i sumnja se da su je članovi suparničke kriminalne grupe pratili i tako otkrili da se Österdahl skriva u Sarajevu. Nedugo nakon toga u BiH je doputovala i ekipa plaćenika i počinila brutalni zločin.

Neopreznost Harrisa Österdahla je skupo koštala: Preko Facebooka tražio stan u Sarajevu, hitmeni mu lako ušli u trag

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79