Ovu su korumpirani policajci koji su lišeni slobode

Ovu su korumpirani policajci koji su lišeni slobode


Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provede aktivnosti iz svoje nadležnosti u operativno-taktičkoj akciji kodnog naziva „Drum“ zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem“ iz člana 382., i „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383., Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Crna hronika, petorica slobode lišenih policajaca su Azem Falan, Jasmin Kučević, Mehmed Keško, Halid Mujkić i Amer Šačić.

Oni su izdavali dozvole za transport teretnih motornih vozila za prometovanje iznad dozvoljene nosivosti i tako zarađivali ogromna novčana sredstva.

Osobe lišene slobode, terete se da su u posljednjih godinu dana posredno ili neposredno zahtijevali, zaprimili i prihvatili novčanu nagradu, drugu korist i obećanje nagrade za sebe ili drugog, koristeći svoj službeni položaj, posredovali da službena osoba u Federaciji izvrši ili ne izvrši službenu radnju, te su kao službene osobe u Federaciji iskorištavali svoj službeni položaj i ovlaštenje, prekoračivši granice svoje službene ovlasti i ne obavivši svoje službene dužnosti, čime su sebi ili drugome pribavili protivpravnu imovinsku korist u za sad neutvrđenom iznosu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija