Pala krv zbog partije šaha: Esko pucao u komšiju Huseina jer mu je ukrao topa

Policija je lišila slobode Eska E. (56) iz Osmanbegovog Sela, kod Bijelog Polja, zbog sumnje da je u srijedu pokušao da ubije komšiju Huseina S. (70).

Pucnjavi je prethodila svađa tokom partije šaha, kada je Esko E. optužio Huseina S. da mu je ukrao figuru.

Privedenom osumnjičenom određen je pritvor do 72 sata.

“Prema rješenju o zadržavanju, Esko E. je u srijedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina S. Ispalio je jedan hitac, koji je Huseina S. pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz policije.

Pripadnici policije su ubrzo locirali i lišili slobode Eska E. Kako prenosi list “Dan”, on je na saslušanju rekao da nije imao namjeru da ubije, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želio da zaplaši Huseina S.

Žrtva je ispričala da je sve počelo iz jedne potpuno bezazlene situacije.

“U utorak smo sjedeli u seoskoj prodavnici i igrali šah, što smo to često činili. Dok smo razmjenjivali figure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, on me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se sporečkali, ali su nas nekako razdvojili i otišli smo svako na svoju stranu”, rekao je Husein S.

Prema njegovim riječima, dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem je traktorom naišao Esko E.

“Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomjerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku”, ispričao je Husein S. On je odmah prevezen u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, nakon čega je upućen na kućno liječenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79