“Pala” srpska banda: Opljačkali kompanije i prikupili 320.000 eura

“Pala” srpska banda: Opljačkali kompanije i prikupili 320.000 eura


Policijske snage Donje Austrije uhapsile su tročlanu bandu iz Srbije koja je više od godinu dana pljačkala kompanije u ovom području, stekavši pritom korist od skoro 320.000 eura.

Prve provale povezane s ovom bandom primećene su u martu 2023. godine, kada su opljačkane nekoliko kompanija u oblasti Tulna. Banda je obično prilazila kompanijama sa zadnje strane, prolazeći kroz polja i njive kako bi izbegli bezbjednosne sisteme. Nakon uspješnih provala, iz kompanija su uzimali sve što su mogli, a ukupna šteta procenjuje se na 320.000 eura.

Policija je odmah nakon prvih provala započela intenzivnu istragu, koristeći saradnju s kolegama iz okolnih oblasti. Identifikovana su dva vozila s registarskim tablicama Srbije koja su se redovno pojavljivala na nadzornim kamerama u blizini opljačkanih objekata.

Policija je čekala pravi trenutak za akciju, i nakon što su primili dojavu da su vozila ponovo ušla na teritoriju Austrije, postavili su zasjedu. Tri člana bande – dva brata i sin jednog od njih – uhvaćeni su na djelu. Nakon hapšenja, trojica osumnjičenih su odmah sprovedeni u zatvor u Kornojburgu.

Takođe, navodi se da se DNK osumnjičenih poklapa s DNK-om pronađenim na mjestima nekoliko provala u Nemačkoj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija