Panika u tržnom centru: Od čovjeka s psihičkim problemima pomislili da je vehabija i terorista

Prava drama odvijala se u jednom tržnom centru u Banjaluci kada su se radnici i posjetioci uplašili terorističkog napada, a sve zbog muškarca koji se “čudno” ponašao i izgledom podsjećao na vehabiju.

Zbog toga je reagovala i banjalučka policija koja je privela muškarca, a utvrdili su i da nije riječ o opasnoj osobi, već o čovjeku sa psihičkim problemima.

Sve je počelo u srijedu uveče kada je mladić, za kojeg je naknadno utvrđeno da je iz Sanskog Mosta, došao u ovaj tržni centar i počeo da se čudno ponaša.

– Mladić je imao bradu i po izgledu podsjećao je na pripadnike vehabijskog pokreta. Ulazio je u skoro svaku radnju i skoro da ništa nije pričao. Ono što nas je dodatno uplašilo, je bilo kada smo primjetili da ispod jakne pokušava sakriti neki crni ruksak – ispričala je za „EuroBlic“ jedna od radnica u tom tržnom centru.

Kaže da su ga svi posmatrali, jer su prvo mislili da pokušava nešto ukrasti, ali je onda neko rekao da bi mogao biti terorista, što je izazvalo dodatnu paniku.

– Nismo znali šta da radimo. Kasnije sam vidjela da je ušao u jedan butik sportske opreme i zatražio je od djevojke koja je tu radila da mu da neke patike da proba. Nakon što je uzeo patike od radnice, otišao je u kabinu da ih proba, što je odmah bilo čudno radnici – rekla je  sagovornica.

Prema njenim riječima, on se u kabini zadržao nešto duže, što je preplašenoj radnici bilo sumnjivo.

– Poslije nekog vremena čula je čudne zvuke iz kabine, pa je odlučila da provjeri šta se dešava sa mušterijom. Kada je otvorila vrata ostala je u čudu, nije mogla vjerovati šta je vidjela. Taj momak je stavio neki tepih po podu i počeo klanjati – pojasnila je radnica.

Ona je još ispričala da je neko rekao da se mladić skinuo i go do pojasa te da se polivao vodom po glavi.

– Radnica je bila u šoku i pitala ga je da li je normalan i šta radi. On joj je navodno kratko odgovorio da „pere grijehe“ prije nego što počini samoubistvo. Ja to nisam čula, ali tako svi pričaju u tržnom centru. Uplašena radnica je odmah pozvala policiju i rekla šta se dešava – istakla je radnica iz butika.

Kaže da je na lice mjesta veoma brzo stigao veliki broj policajaca, koji su tu zatekli pomenutog mladića.

Prema njenim riječima nekoliko je policajaca ostalo kod tržnog centra i kasnije je od njih čula da ta osoba ipak nije bila opasna, već da ima nekih psihičkih problema.

Sproveden na psihijatriju

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je u srijedu uveče prijavljen ovaj slučaj i da su izašli na lice mjesta.

– Dobili smo prijavu da se muškarac nedolično ponaša. On je uhapšen i utvrdili smo da nije riječ o bezbjednosno interesantnoj osobi. Poslije kriminalitičke obrade prebačen je na odjeljenje psihijatrije – rečeno je u policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments