Pao sa terase, pa uzeo 10.000 eura da šuti: Poslovođa iz BiH potkupio teško povrijeđenog radnika

Foto: Pixsell

Hrvatska policija je sprovela kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz BiH koji je prošle godine radio u Dubrovniku kao poslovođa u građevinskoj kompaniji, jer nije poduzeo mjere propisane Zakonom o zaštiti na radu.

Događaj se desio u junu tokom renoviranja jednog ugostiteljskog objekta, a jedan od radnika je pao s terase kroz otvor visine četiri metra u unutrašnjost ugostiteljskog objekta. Zadobio je višestruke prelome torakalne kičme i lom zdjelice, prenosi Index.

42-godišnjak je povrijeđenom radniku u februaru ove godine direktno i preko drugih radnika ponudio 5000 konvertibilnih maraka kako bi povukao krivičnu prijavu protiv tvrtke. Povrijeđeni radnik je ponudu odbio.

Nakon toga, 42-godišnjak je povisio ponuđeni iznos na 10.000 eura i radniku ponudio i zapošljavanje ako odustane od krivičnog postupka.

Tu ponudu je radnik prihvatio, uzeo novac i ovjerio lažnu izjavu u kojoj je naveo da ne poznaje odgovornu osobu trgovačkog društva, nikada nije radio u Dubrovniku i nije nastradao radeći na gradilištu tog ugostiteljskog objekta, a sve kako bi odgovorna osoba i poslovođa trgovačkog društva izbjegli krivičnu odgovornost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79