Foto: Čitatelj
Parking papci na svakom koraku: Nepropisno parkiranje auta postalo svakodnevnica

Parking papci na svakom koraku: Nepropisno parkiranje auta postalo svakodnevnica


Svaki vozač se barem jednom susreo sa frustracijom zbog nepropisnog parkiranja drugih vozača.

Nažalost, ovaj problem postaje sve češći u Sarajevu, gdje pojedini vozači potpuno zanemaruju pravila i kulturno ponašanje na cesti, ostavljajući svoje automobile na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje. Fotografije snimljene u jednom od sarajevskih trgovačkih centara najbolje ilustruju ovu problematiku.

Na fotografiji vidimo automobil koji je nepropisno parkiran između dva parking mjesta, zauzimajući prostor za više vozila. Ovakvo ponašanje ne samo da pokazuje nedostatak poštovanja prema drugim vozačima, već dodatno doprinosi gužvama i otežava cirkulaciju unutar parkirališta.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

Drugi primjer prikazuje luksuzni automobil koji je parkiran tako da zauzima dio prolaza, ometajući slobodan prolaz pješacima i drugim vozilima. Ovakva neodgovornost postaje sve učestalija, a čini se da vozači često zaboravljaju da su javne površine namijenjene svima, te da ovakvim ponašanjem ugrožavaju sigurnost i slobodu kretanja drugih učesnika u saobraćaju.

Foto: Čitatelj

Foto: Čitatelj

Problem nepropisnog parkiranja nije samo stvar nepažnje; on je odraz općeg nedostatka kulture i brige za zajednicu.

Dok god nadležne službe ne budu strožije u provođenju zakona, ovakvi slučajevi će ostati svakodnevica u našim gradovima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija