Parking u Banjoj Luci poskupljuje. Ovo su nove cijene

Parking u Banjoj Luci poskupljuje. Ovo su nove cijene


U Banjoj Luci će od 15. augusta poskupjeti parking, a doći će i do promjene zona parkiranja.

Tako će cijena parkiranja na parkinzima u nultoj tarifnoj zoni biti 3 KM za svaki započeti sat parkiranja, dok je trenutna cijena 1 KM, s tim da se vozač sa svojim automobilom mogao zadržati samo dva sata.

U prvoj tarifnoj zoni je 2 KM za svaki započeti sat parkiranja dok je sada cijena 1 KM. Cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće 7 KM.

Cijena parkiranja na parkinzima u drugoj tarifnoj zoni biće 1 KM za svaki započeti sat parkiranja, dok sada vozač mora da izdvoji 0,5 KM. Po novom cjenovniku cjelodnevna karta za parkiranje u ovoj zoni biće 5 KM.

“Cijena parkiranja autobusa na parkingu autobuski terminal Malta je 2 KM, ako se parkiranje vrši na osnovu bloka karata kupljenih u Odsjeku za kontrolu parkinga, a 3 KM za kartu kupljenu u naplatnoj kućici na samom parkiralištu. Karta važi za jedan ulazak autobusa na parking, a plaćanja su oslobođeni autobusi na prigradskim linijama za koje prevoznik ima potpisan Ugovor sa Gradom”, navode iz Gradske uprave.

Dodaju da cijena mjesečne parking karte koja se može koristiti samo na parkinzima u drugoj tarifnoj zoni iznosi 60 KM, a godišnja 600 KM.

“Cijena povlašćene karte za stanare iznosi 100 KM godišnje u nultoj zoni, 80 KM u prvoj i 50 KM u drugoj tarifnoj zoni”, navode iz Gradske upave.

Cijena parkiranja u javnoj garaži u Aleji Svetog Save blok ‘D’ iznosi: 1 KM za svaki započeti sat parkiranja, 5 KM će koštati dnevna karta, 100 KM mjesečna, 250 KM tromjesečna karta i 1.000 KM godišnja karta.

“Cijena parkiranja za motocikle iznosi pola cijene od gore navedenih cijena parkiranja u navedenoj javnoj garaži”, dodaju iz grada.

Cijena mjesečne parking karte, koja se može koristiti na svim parkinzima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u Aleji Svetog Save blok D2 , iznosi 100 KM, a godišnja 1.000 KM, pišu Nezavisne.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija