Pas izgrizao staricu dok je bila sa unucima na plaži u Hrvatskoj: “Svi smo u šoku!”

Na plaži u Kaštel Štafiliću došlo je do nasrtanja psa na kupačicu. Žena je bila s unucima na plaži, a njena kći nam je prepričala što se dogodilo

U nedjelju popodne, na kaštelanskoj plaži Bile došlo je do napada psa na jednu gospođu koja se tu došla okupati s unucima. Sedamdesetogodišnja žena završila je s ugriznim ranama i modricama, a policija je pronašla vlasnika psa i kaznila ga, prepričala nam je članica njene obitelji.

24sata su razgovarala s kćeri napadnute žene. Unuci s kojima je gospođa bila na moru su njena djeca.

– Prenosim što su mi ispričali ljudi s lica mjesta. Baka je odvela djecu, jedno staro tri i pol, a drugo sedam godina, na plažu gdje se inače većinom kupaju obitelji i stariji ljudi. Tu se nalazi i mali ugostiteljski objekt. Od te lokacije, otprilike 250 metara dalje, nalazi se plaža za pse. Vlasnik je mogao otići tamo, ali ipak je sjedio i pio piće dok je pas tu stajao bez povodca i brnjice. U veterinarskoj putovnici stoji da je pas pasmine dogo argentino – priča nam žena.
“Vikala je ‘djeca, djeca'”

– U jednom trenutku baka je izašla iz mora kako bi otišla unuci po šlape. Prošla je kraj doge, pas je nasrnuo na nju i žena je pala. Natukla se pri padu. Počela je vrištati kad je shvatila da će je napasti i instinktivno digla ruku. Tu je zadobila najveći ugriz. Na Hitnoj su mi kasnije objasnili da ima rupe u tijelu i da se ne može šivati. Baka je tada počela vikati ‘djeca, djeca, djeca’. Uspjela je pokazati koja su djeca s njom i okupljeni su ih izvukli iz mora. Dijete od stresa i šoka nije uspjelo naći tatin broj i netko im je pomogao da nazovu mene. Čim sam čula što se dogodilo, muž je hitno otišao po nju, pojavio se za dvije minute i sve ih odveo na Hitnu. Želim zahvaliti svima na plaži koji su pomogli majci, brinuli se za nju, stavljali joj led i čuvali djecu. Na Hitnoj su joj pružili pomoć, a kad smo se vratili doma, djeca su tek onda počela plakati. Do tada su šutjeli. Šok – ispričala nam je žena.

Vlasnik je kažnjen

Nazvala je zatim policiju koja je izašla na teren, pronašla vlasnika i kaznila ga.

– Apeliram na grad i nadležne ustanove da ubuduće kažnjavaju takve vlasnike da se ovo ne ponavlja. Sustav u tom smislu ne funkcionira i nadam se da ćemo iz ovoga naučiti nešto i barem educirati takve vlasnike – poručila je, dodajući da smatra da su novčane kazne preniske i pita se treba li se ponoviti ovakav scenarij da se poduzmu efikasnije mjere.

Policija nam je potvrdila da je došlo do napada argentinske doge na kaštelanskoj plaži.

– Gospođa je ugrizena za desnu podlakticu i ima lakše tjelesne ozljede. Po dojavi smo utvrdili tko je vlasnik psa i prekršajno ga sankcionirali jer nije držao psa pod nadzorom. O događaju ćemo obavijestiti i veterinarsku inspekciju – informirali su nas iz policije.
‘Svako zlo za neko dobro’

Naša sugovornica je objavila i status na Facebooku o ovom incidentu, a kojeg prenosimo uz njeno odobrenje.

– Akteri ove strašne priče, koja je mogla lako biti još strašnija, su igrom slučaja, moja mama i moja djeca. Igrom slučaja, kažem, jer su mogla biti bilo čija. I moglo je završiti kobno. Zato ovo pišem pod stanjem šoka i duboke zabrinutosti za sigurnost svih nas. Ne zbog pasa kao takvih, nego zbog činjenice da živimo među neodgovornim pojedincima i bez uređenih pravila koja bi onemogućila da se netko neodgovorno ponaša i ugrožava ljudske živote. Pred ovakvim stvarima ne mogu i ne želim šutjeti, s jedinim ciljem da pokušamo zajedno spriječiti da se ovo dogodi vašoj, nečijoj obitelji, vama, bilo kome. Očekujem reakciju lokalnih vlasti i stojim na raspolaganju za smiren i konstruktivan dijalog kako da uredimo pravila ponašanja čije će kršenje biti rigorozno i najstrože kažnjeno. Ako je ‘svako zlo za neko dobro’ onda neka ova ‘naša’ priča bude pokretač promjena, reda i pravila kojih očito nema.

Hvala od srca svim dobrim ljudima koji su priskočili u pomoć. Nemam dovoljno riječi i načina da im se zahvalim. Naš stres, strah i rane zacijelit ce samo ako ovo bude zadnji ovakav događaj. Hvala svima koji će na bilo koji način dati konstruktivan doprinos u uređenju pravila ponašanja na javnom prostoru, u moje ime i cijele moje obitelji – napisala je sugovornica za 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79