Pejaković o Triviću: Kaže čovjek “dižem plate, ali dižem i cijene”

Potreban radnik. Plata 1.300 KM plus obrok. Ovo je oglas koji su primjetili građani Dervente, a odnosi se na rad u jednoj pekari.

Autentičnost oglasa za “Srpskainfo” potvrđuje Saša Trivić, vlasnik firme “Krajina klas”.

“Jeste, tačno je da nudimo ovoliku platu. Nema radnika. U Derventi i nekako, ali u Gradišci nudimo 1.400 KM platu i nikako ne možemo da nađemo radnika”, tvrdi Trivić koji ima lanac pekara u Srpskoj.

Kaže da su plate u Banjaluci na istim pozicijama 1.150 KM, odnosno manje nego što kao poslodavac nudi u navedena dva grada.

“Zbog ponude na tržištu rada. Derventa i Gradiška imaju privredu, pogotovo Gradiška ima firme koje nude veće plate. Banjaluka ima samo trgovinu”, objašnjenje je Trivića.

Za ponuđenju platu se traži pečenje gotovih tijesta i prodaja pekarskih proizvoda.

Trivić dodaje da je primoran da i dalje povećava plate, ali i cijene proizvoda u pekarama.

O cijeloj situaciji oglasio se i borac za radnička prava Dražan Pejaković.

Nisam dugo o Saši Triviću pisao, pa kako pročita ovo jednostavno sam morao. 😎

“Znate kakav sam kada je on u pitanju”! 😘

Kaže čovjek “dižem plate, ali dižem i cijene”!

1400KM za pekara, alo ljudi za pekara. Pa tu platu sada većina konobara ima, kako će konobar imati istu platu kao pekar, pa to nikada u istoriji nije bilo. (Da me ne shvatite pogrešno i ja sam konobar).

Pa pekar bi trebao da ima minimum 2.000KM platu obzirom na cijenu proizvoda koja su skočila u nebesa, a cijena žitarica na svjeskom tržištu pala.

Sada će pekari reći imamo zaliha po starim cjenama, a ja ću pitati “pa kolike su te zalihe i gdje ih tolike možete držati”. 😂

Odoše radnici pa-pa, sada je hvatanje za glave.

Država ćuti, poslodavci i dalje skupljaju kapital, radnici odlaze, tako da će na kraju ostati samo podobni, političari i penzioneri, moramo dodati i uvoznu radnu snagu.

“I dalje čitam i ne vjerujem, Gospode Bože dragi, nikada se pojedini opametiti neće”.

#bojkot

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79