Penzioneri, studenti i učenici gube povlaštene cijene karata za javni prevoz

Penzioneri, studenti i učenici gube povlaštene cijene karata za javni prevoz


Nakon neuspjeha u usvajanju odluke o subvencijama za javni prevoz na nedavnoj sjednici Skupštine grada, ugrozilo je izdavanje septembarskih mjesečnih karata po povlaštenim cijenama za više kategorija, saopštila je Gradska uprava Banjaluka

U proteklim godinama, Grad Banja Luka je subvencionirao karte za određene grupe korisnika javnog prevoza, uključujući penzionere, učenike iz višečlanih porodica, korisnike Doma Rada Vranješević i druge socijalno ugrožene kategorije. Međutim, nedostatak podrške Skupštine grada za nastavak ovih subvencija dovodi u pitanje održavanje povlaštenih cijena karata.

“Grad Banja Luka je prethodne dvije godine odgovorno podržavao ovu praksu subvencija kako bi unaprijedio javni prevoz i podržao određene segmente stanovništva. Međutim, nedostatak podrške odbornika na Skupštini grada postavlja ovu praksu pod znak pitanja”, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Prevoznici u Banja Luci su najavili da od septembra neće izdavati mjesečne karte po povlaštenim cijenama, ističući da nedostatak podrške Skupštine grada u usvajanju relevantne odluke za naredni mjesec predstavlja prvi problem. Drugi problem proizilazi iz dugovanja grada prema prevoznicima za prethodne mjesece.

Penzioneri, studenti, srednjoškolci iz višečlanih porodica i nekoliko drugih kategorija stanovništva imali su pravo na povlaštene cijene karata. Nažalost, od septembra pa nadalje, ova povlastica neće biti važeća.

U Udruženju prevoznika koji pružaju usluge gradskog i prigradskog saobraćaja u Banja Luci izražena je zabrinutost. “Unatoč našoj velikoj kooperativnosti i razumijevanju, suočeni smo s vrlo teškom situacijom”, izjavili su iz Udruženja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija