Foto: Facebook
Pet osoba optuženo zbog plantaže marihuane u Bosanskom Petrovcu: Zaplijenjeno 387 stabljika

Pet osoba optuženo zbog plantaže marihuane u Bosanskom Petrovcu: Zaplijenjeno 387 stabljika


Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog neovlaštene proizvodnje i distribucije opojnih droga.

Optuženi su Ćatić Elvedin (45) iz Velike Kladuše, Vehabović Dževad (35), Vehabović Džemal (38), Spahić Emir (38) iz Velike Kladuše, te Dizdarević Kamel (32) iz Bihaća.

Optužnica je potvrđena rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću.

Optuženi se terete za dvije tačke. Prvom tačkom, Ćatić Elvedin je optužen da je od aprila do 28. septembra 2022. godine organizovao grupu ljudi radi proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na području Velike Kladuše i Bosanskog Petrovca. Članovi ove grupe, uključujući Vehabović Dževada, Vehabović Džemala i Spahić Emira, navodno su proizveli 387 stabljika marihuane, koje su dosezale visinu od jednog do četiri metra. Plantaža je otkrivena 28. septembra 2022. godine, prilikom akcije pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Drugom tačkom optužnice, Vehabović Dževad, Vehabović Džemal i Dizdarević Kamel se terete za neovlašteni prenos i držanje opojnih droga s namjerom prodaje. Posebno se Dizdarević Kamel optužuje da je neovlašteno posjedovao opojnu drogu radi prodaje.

Tužilaštvo je predložilo da se svi predmeti oduzeti tokom pretresa trajno konfiskuju i unište po pravosnažnosti presude. Uskoro se očekuje zakazivanje ročišta pred Kantonalnim sudom u Bihaću, gdje će se optuženi izjasniti o krivici.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija