Petogodišnjak se igrao sa psom Rikijem koji ga je napao i počeo gristi po licu: “Dječak završio u bolnici, pas će se uspavati?”

Obična dječja igra u jednom zagrebačkom dvorištu umalo se pretvorila u tragediju. Petogodišnjak se igrao sa psom Rikijem koji ga je u jednom trenutku napao i počeo gristi po licu. Odgrizao mu je i dio usne, a ubrzo ga je odvela Hitna. Dječaku je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, a u pomoć je priskočio susjed, vlasnik psa u čijem se dvorištu dječak igrao. Što se točno dogodilo utvrdit će policija, a psa su odvezli djelatnici Dumovca, gdje će do daljnjega biti u karanteni

Pas koji je danas izgrizao petogodišnjeg dječaka, odvezen je u Dumovec, a o strašnim trenutcima koje su tada proživjeli, roditelji su ispričali u RTL-u Danas.

“Mene je nazvao srednji sin sav u suzama. Rekao mi je samo ‘tata dođi brzo kući, brata je ugrizao pas, nema pola lica’. Odmah sam sjeo u auto i doletio i vidio sam mali da sjedi. Držao sam mu krpu na licu i mislio da nije ništa strašno dok je nisam maknuo. Onda su mi se noge odsjekle”, otac dječaka ispričao je drhtavim glasom.

Dječaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, a u pomoć je priskočio susjed, vlasnik psa, Tomislav Jeničić, u čijem se dvorištu dječak igrao.

“Dijete se igralo svaki dan sa psom, i kako je pas ležao na leđima, mali je skočio na njega i pas ga je u tom trenutku ugrizao. Ja sam bio, hvala Bogu, blizu. Što se tu dogodilo, to ni ja ne mogu vjerovati, ali trajalo je kratko”, ispričao je Jelinčić.

Tvrdi da pas nije agresivan. Star je oko godinu i pol, a iz azila ga je udomio prije tri mjeseca.

“Pas je stvarno dobrica, ali on je skočio na njega. Mali je skočio na psa”, rekao nam je vlasnik psa.

Na pitanje je li se to ikad prije događalo, odgovorio je: “Nikad prije, ne.”

No, djed ozlijeđenog dječaka tvrdi suprotno.

“Prošlih par mjeseci mu je jedan pas ugrizao susjeda. Tko god prođe od susjeda, svi kada tuda prolaze, boje se.”

Pas je mješanac ptičara i najvjerojatnije argentinske doge. Vlasnik tvrdi da je uredno cijepljen.

“Imam na kameri sve je snimljeno. Mali uđe u dvorište on i njegov brat se igraju non-stop”, kaže vlasnik.

Dječaku je ozlijeđeno lice, pas mu je odgizao dio gornje usne. Što se točno dogodilo utvrdit će policija, a psa su odvezli djelatnici Dumovca gdje će do daljnjega biti u karanteni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79