Pijan vozio oko 142 km/h: U tragičnoj nesreći kod Prnjavora usmrtio četiri osobe

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Bobana Đekića (27) iz Prnjavora, tereteći ga za uzrokovanje smrtonosne saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo četvero ljudi, među kojima je bilo i sedmogodišnje dijete, na putu u mjestu Donji Štrbci kod Prnjavora.

Nesreća se dogodila 27. augusta 2023. godine, oko 20:30 sati, kada je optuženi udario u zadnji dio vozila Peugeot. U vozilu Peugeot su se nalazili D.J. (23), V.J. (49) i sedmogodišnje dijete S.J.

Đekića se tereti za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, a optužnica je potvrđena od strane Okružnog suda u Banja Luci.

Prema optužnici, Đekić je upravljao vozilom sa koncentracijom alkohola u krvi preko 1,50 g/kg, kretao se brzinom od oko 142 km/h, iako je dozvoljena brzina kretanja na toj dionici puta bila 80 km/h.

U trenutku nesreće, Đekić je bez kočenja udario u A.J., gurajući ga pored vozila Peugeot. Zbog siline udara, A.J. je preminuo na licu mjesta, dok se Đekićev automobil zaustavio u kanalu sa desne strane kolovoza.

Vozač Peugeota, D.J., zadobio je teške povrede i preminuo narednog dana od posljedica sudara, dok je V.J., koja se također nalazila u vozilu, preminula na licu mjesta. Sedmogodišnje dijete, S.J., preminulo je tokom transporta u bolnicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79