Pijani dvojac upao u policijsku stanicu pa vrijeđali, psovali i napali policajce

Pijani dvojac upao u policijsku stanicu pa vrijeđali, psovali i napali policajce


Osumnjičeni su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola. Trilikom je kod A.G. utvrđeno prisustvo od 1,47 promila alkohola u krvi, a kod J.P. 1,63 promila alkohola u organizmu

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor imali su pune ruke posla nakon što su dvije osobe u petak oko 5:30 sati upale u prostorije PS Prnjavor.

Muškarci inicijala A.G. i J.P. pali su u stanicu gdje su tražili informacije o trećoj osobi. Tom prilikom su psovali i vrijeđali policajce.

Nakon toga su se počeli udaljavati prema automobilu sa kojim su došli ispred stanice u Prnjavoru.

– Ubrzo potom, A. G. se vratilo u prostorije policijske stanice te narušavao javni red i mir na način da je vikao, galamio i vrijeđao policajce oglušujući se na zakonito izdata naređenja, a potom i fizički napao jednog policajca. Također, i J. P. se vratio u prostorije policijske stanice, narušio javni red i mir, vikom i glamom, te se oglušio o zakonito izdato naređenje poliajaca, kažu iz MUP-a RS.

Osumnjičeni su podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola. Trilikom je kod A.G. utvrđeno prisustvo od 1,47 promila alkohola u krvi, a kod J.P. 1,63 promila alkohola u organizmu.

Tako se A.G. sumnji da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a J.P. da je počinio prekršaje – svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje i ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija