Pijani vozač iz Bosne i Hercegovine uzrokovao sudar s šest vozila

Pod utjecajem alkohola od 1.69 promila, vozač iz Bosne i Hercegovine izazvao je u Rovinju sudar s označenim parking mjestima gdje je oštetio šest parkiranih vozila, saopćila je Policijska uprava.

Nesreća se dogodila kada je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine izgubio kontrolu nad vozilom slovenskih registracijskih oznaka.

Vozilo, kojim je upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, udarilo je u šest parkiranih automobila, čime je nastala značajna materijalna šteta.

Oštećena vozila pripadaju hrvatskim državljanima u dobi od 27 do 89 godina. Prema saopćenju policije, procjenjuje se da će materijalna šteta premašiti nekoliko hiljada eura.

Vozač, čiji su inicijali navedeni kao B.H., uhapšen je i doveden na Općinski sud u Puli, gdje će mu biti suđeno zbog uzrokovane štete i vožnje pod utjecajem alkohola.

Ovaj incident ponovno naglašava ozbiljnost problema alkoholiziranog vožnje te nužnost poštovanja saobraćajnih pravila kako bi se očuvala sigurnost na cestama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79