Pilav donio odluku: Ponovo moguće posjete pacijentima u KCUS-u

Pilav donio odluku: Ponovo moguće posjete pacijentima u KCUS-u


Vršilac dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Alen Pilav saopćio je da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi ponovo biti moguće posjete hospitaliziranim pacijentima.

“Odmah nakon imenovanja pokrenuo proceduru za odobrenje posjeta. Ne želim ulaziti u propitivanje opravdanosti dosadašnje zabrane posjeta, ali smatram da nije ispravno da KCUS bude jedina bolnica koja ne odobrava posjete”, naveo je Pilav.

Istakao je da, nakon što su ispoštovali sve procedure i uvidjeli da ne postoje prepreke, odlučili su da vrate mogućnost posjeta.

“Stoga mi je veliko zadovoljstvo da informiram građane da već od ponedjeljka (danas, op.a.) mogu posjetiti članove porodice i prijatelje koji leže u KCUS-u. Na internet-stranici KCUS-a ćete pronaći sve detalje u vezi s terminima posjeta, maksimalnim brojem posjetilaca, vremenom zadržavanja i drugim procedurama kojih se posjetioci moraju pridržavati. Posjete će se za sada odvijati u terminu od 15 do 16 sati, ali već radimo na tome da se reguliranje posjeta modernizira po uzoru na sisteme koji se uspješno primjenjuju u drugim kliničkim centrima u svijetu, a koji olakšavaju odvijanje posjeta kako za pacijente tako i za uposlenike i posjetioce. Posjete su dobre ne samo za pacijente već i za njihove porodice koje se brinu za njihovo zdravlje i život”, istakao je Pilav.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija