Piroman priznao da je izazvao 11 požara kod Trebinja

Piroman priznao da je izazvao 11 požara kod Trebinja


Policija iz Gacka identifikovala je lice čiji su inicijali R.S. koje je u nedjelju, 7. avgusta, izazvalo požar u rejonu sela Čemerno, kod Gacka, saopštila je Policijska uprava Trebinje.

Iz policije navode da požarom nisu bili ugroženi objekti niti druga materijalna dobra.

„S obzirom na to da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela, pripadnici Policijske stanice Gacko uputili su dopis sa svim informacijama Komunalnoj policiji opštine Gacko“, navedeno je u saopštenju.

Osoba osumnjičena da je izazvala požar u mjestu Duži kod Trebinja priznala je da je to učinila 11 puta, potvrdio je zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak.

Kozjak je rekao da je ova osoba, koje ima između 20 i 25 godina, više puta privođeno, ali je izvršenje prekršaja priznalo tek nakon što su ga prilikom posljednjeg požara uočili vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga BiH.

On je na konferenciji za novinare apelovao da se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom, s obzirom na to da trenutne vremenske prilike pogoduju nektrolisanom širenju vatre, te napomenuo da je identifikovano lice koje je izazvalo požar na Čemernu.

Zakon o zaštiti od požara iz novembra 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara, zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice.

Isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice ili ako lice ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija