Pitanje: Kada ste zadnji put nasuli pun rezervoar goriva?

Dugo vremena trebalo je da litra dizela na benzinskim pumpama cjenovno bude ispod iznosa od 3 KM. Većina distributera naftnih derivata za područje Bosne i Hercegovine podnijelo je zahtjeve Federalnom ministarstvu trgovine krajem mjeseca novembra za korekcijom cijena benzina i dizela. Građani su mahom oduševljeni jer kako su nam kazali, svaka marka je bitna, a većina njih konstantno sipa za isti iznos kao i ranije, jer i ona cijena od ranije je bila previsoka.

– Katastrofa, vjerujte, ovakav standard građana a tolike cijene, ne samo goriva nego i hrane i svega. Naspem koliko mi je dubok džep, 20-30 maraka.

– Skupo je još uvijek. Sipam 20-30 KM, ne idem daleko, ne idem puno sa autom.

– 30 maraka svaki drugi dan i svejedno mi je. Bilo marku i pol, tri ili četri, ja uvijek 30 maraka sipam. Nadamo se da će opasti cijene goriva, kažu da je ta neka kriza kulminirala, da će sada biti normalne cijene možda dvije ili dvije i pol marke.

– Ništa legendo uvijek isto, kad hoće poskupe, kad hoće spuste, uzimaju lovu i eto, rekli su nam građani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79