Pjevačica Amira Medunjanin odustala od POS stana u Umagu nakon istraživanja emisije “Provjereno”

Posljednja epizoda emisije “Provjereno” na Novoj TV istražila je temu Programa društveno poticane stanogradnje (POS) u Umagu, otkrivajući zanimljiv podatak da se na spisku prijavljenih za rješavanje stambenog pitanja našla bh. pjevačica Amira Medunjanin.

Ekipa emisije je posjetila Umag kako bi istražila navode o mogućim malverzacijama vezanim za POS liste, no gradonačelnik grada izbjegao ih je susretom. Program društveno poticane stanogradnje trebao bi omogućiti mladima rješavanje stambenog pitanja, ali istraživanje ukazuje na moguće zloupotrebe.

Novinari “Provjerenog” su željeli provjeriti kriterije za dobivanje društveno poticajnih stanova čija je cijena 1300 eura po metru kvadratnom, dok se tržišne cijene u Umagu kreću po 4 ili više hiljada eura.

“Pjevačica Amira Medunjanin našla se na listi i ostvarila pravo na POS-ov stan od 67 metara kvadratnih, čija je cijena 87 hiljada eura. Pravo je ostvarila kao osoba prijavljena u Umagu”, izvijestili su novinari.

Pjevačica je, prema emisiji, stan od 49 kvadratnih metara navodno dijelila s roditeljima Slaviše Šmalca, umaškog Pročelnika za opću upravu i društvene djelatnosti. Kako ekipa nije zatekla pjevačicu u stanu, komšinica je tvrdila da je nikada nije vidjela u blizini.

Na kraju emisije, Amira Medunjanin se oglasila izjavivši da je odustala od konkursa.

“Nisam znala sve te detalje. Prijavila sam se, pa ako prođem – prođem. S obzirom da me se proziva da na taj način nekog ugrožavam, ja sam se povukla”, izjavila je za Novu TV.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79