Plakat u tramvaju izazvao silnu pažnju

Na društvenim mrežama širi fotografija snimljena u tramvaju ZET-a.  Na fotografiji je edukativan plakat o štetnosti konzumiranja alkohola, no njegov je sadržaj zgrozio korisnika Twittera koji ga je i uslikao.U dijelu plakata na kojem se tumači kako alkohol utječe na spolni život, prvo se objašnjava kako utječe na muškarce.

Na plakatu tako piše kako alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih smanjuje spolnu želju, ali i spolnu moć i erekciju. To kod njih, dodaje se na plakatu, rezultira manjkom samopouzdanja.

Kada je riječ o ženama, na plakatu naime stoji da alkohol kod žena “dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama”.

Piše još i da alkohol može dovesti i do “poremećaja u menstruacijskom ciklusu”, ali i do, pazite sad, trudnoće.

Nije poznato na kojem se znanstvenom istraživanju ili medicinskim spoznajama temelje tvrdnje iznesene na plakatu iza kojeg stoje Gradski ured za zdravstvo te Cedar – Centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj iz Zagreba.

Nije poznato i kojim se to znanstvenim spoznajama opravdava očiti seksizam  prema kojem se žene, kad se napiju “neoprezno upuštaju u spolne odnose s nepoznatim osobama”, dok za muškarce to ne vrijedi.

Portal Index prenosi da su im iz ZET-a potvrdili da se sporni plakati doista nalaze u njihovim tramvajima, no uputili su nas na tvrtku B1 plakati koja je, kako kažu, postavila plakat te na već spomenuti Ured za zdravstvo Grada Zagreba.

“Kampanju je naručio Gradski ured za zdravstvo. Mi imamo medijski prostor u tramvajima i autobusima i tamo smo plasirali plakate koje je naručio Gradski ured za zdravstvo”, poručili su iz B1 plakata.

Megy Matičić/Foto:Twitter

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments