Planirana izgradnja stambeno-poslovne zgrade kod Mercatora u Sarajevu

Planirana izgradnja stambeno-poslovne zgrade kod Mercatora u Sarajevu


U centru Sarajeva, tačnije kod trgovine Mercator u Ložioničkoj ulici, planira se izgradnja visokospratne stambeno-poslovne zgrade koja će imati 20 spratova.

Iz Općine Novo Sarajevo potvrđeno je za Klix.ba da je firma Emam, kojoj je izdata urbanistička saglasnost za ovu izgradnju, vlasnik zemljišta na kojem će se zgrada nalaziti. Lokacija zemljišta je u ulici Marka Marulića.

Zemljište se nalazi unutar regulacionog plana nazvanog “Paromlinska”, koji je usvojen 2015. godine. To znači da se planirana izgradnja stambeno-poslovne zgrade uklapa u planske smjernice definirane regulacionim planom.

Grafički prikaz regulacionog plana, dostupan na internetskoj stranici Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, otkriva detalje ovog urbanog projekta. Prema planu, zgrada će se sastojati od dva dijela: jedan će imati 12 spratova, dok će drugi doseći visinu od čak 20 spratova. Ovaj arhitektonski koncept kombinuje estetiku i funkcionalnost kako bi pružio prostor za stanovanje i poslovne aktivnosti.

Osim stambenog i poslovnog prostora, u planu je izgradnja garaže sa 180 parkirnih mjesta, kao i nadzemnog parkirališta sa 17 mjesta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija