Poginuo kupač u Jadranu

Zbog nevremena, na Malom Lošinju na plaži “Veli Žal” nakon spasavanja iz mora preminuo je kupač, državljanin Austrije, pošto ga je jak jugo odnio sa mjesne plaže “Borik”.

Iz mora su ga izvukli kupači, odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć koja je ustanovila smrt, prenosi Hina.

Na području Malog Lošinja zabilježeno je i više pomorskih nezgoda plovila, kao i dojave o kupačima u moru po nevremenu kojim su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu.

Na području Novog Vinodolskog dvije osobe spasene su s ostrva Sv. Martin. Riječ je o mađarskim državljanima koji su se tamo nasukali na gumenom dušeku, usljed udara jakog juga.

Između Vira i Paga plutao je brodić bez nadzora nošen jakim jugoistočnim vjetrom, a za kojom je Lučka kapetanija Zadar pokrenula spasilačku akciju, koja nije dala rezultate i obustavljena je zbog pogoršanja vremenskih uslova.

Na zadarskom području zabilježena je dojava o državljaninu Slovenije, koji je krenuo da pliva za džet-ski plovilom koje se otrgnulo sa veza. Slovenac je samostalno isplivao na obalu i nije povređen.

Na području šibenskog arhipelaga nasukano je takođe nekoliko polovila. Dva plovila bez posade (jedrilica s hrvatskom zastavom i gliser s njemačkom zastavom) nasukala su se na plaži Jadrija, a jedna jedrilica kod otoka Arta Mala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79