Po kojoj listi prioriteta su se vakcinisali sestra i zet Bakira Izetbegovića?

Sestra i zet lidera SDA, Bakira Izetbegovića, Sabina i Mirsad Berberović vakcinisani su u Zetri 12. maja, kao i general Fikret Prevljak, kandidat SDA za načelnika Ilidže te predsjednik Kantonalnog odbora ove stranke.

Sabina ima 67 godina, Mirsad 65, a Prevljak 60. Prema utvrđenom Planu i protokolu Zavoda za javno zdravstvo KS taj dan u Zetri su mogli biti vakcinisani samo građani stariji od 75 godina, te hemodijalizni pacijenti, pacijenti sa peritonealnealom dijalizom, transplantirani, odrasli pacijenti sa Down sindromom, hronični pacijenti i populacione grupe koje boluju od rijetkih bolesti.

“Avaz” je u posjedu dokumenta sa radnog sastanka učesnika procesa imunizacije za građane Kantona Sarajevo koji je održan 8. maja i gdje je jasno naznačeno ko se može vakcinisati u Zetri vakcinama koje do BiH dolaze sadakom i na kapaljku.

Postavlja se pitanje na osnovu čega su Bakirova sestra i zet uopće dobili poziv za vakcinaciju te se imunizirali prije mnogih starijih, nemoćnih i bolesnih.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić jučer je naveo da se radi o amoralnom i licemjernom činu.

On je kazao da će se sve detaljno provjeriti i da će imena onih koji su se na amoralan način vakcinisali biti javno objavljena.

Kako nam je rekao, ne želi trošiti riječi na saopćenje Kantonalnog odbora SDA.

– Na njihove objave se ne osvrćem. To nisu objave to su salve uvreda ljudi uhvaćenih u laži i lopovluku. Firma koja poziva na vakcinisanje je “Medit”, provjerite čija je, naravno SDA. Dakle, objava koju sam pročitao na Faktoru govori sve o njima – naveo je Vranić reagirajući na saopćenje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79