Pobjeda roditelja OŠ “Avdo Smailović”: Na čelo škole će doći najbolji kandidat

Pobjeda roditelja OŠ “Avdo Smailović”: Na čelo škole će doći najbolji kandidat


Pobjeda roditelja OŠ “Avdo Smailović”

Na čelo škole će doći najbolji kandidat

Napokon su roditelji u sarajevskoj OŠ “Avdo Smailović” odahnuli. Na konkurs za izbor direktora prijavio se samo kandidat Armin Ramić kojeg od početka podržavaju roditelji i Općina Novi Grad i koji je kroz svoje školovanje i rad dokazao da zaslužuje to mjesto. Roditelji tvrde kako je kandidat Adnel Prašović odustao zbog Općih izbora, odnosno kako drama koja traje duže od godinu u ovoj školi ne bi utjecala na rezultate stranke koja mu je bila podrška.

– Svi znamo da je Adnel Prašović imao podršku NiP-a i zbog toga je izbor direktora trajao ovoliko dugo. Zahvaljujući pisanju Crne Hronike uspjeli smo svima objasniti i dokazati da je najbolji izbor za funkciju direktora naš nastavnik mr. Armin Ramić, rekli su nam roditelji.

Podsjećamo, tri puta se birao direktor ove škole. Za kandidata Adnela Prašovića su u posljednjem krugu glasali većina nastavnika i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, a kandidata Armina Ramića od početka podržavaju roditelji i Općina Novi Grad. Kandidat Adnel Prašović, nastavnik tjelesnog odgoja na predstavljanje roditeljima i nastavnom osoblju došao je s prezentacijom koju je ranije, na prvom izboru, imala kandidatkinja Maida Ibrahimkadić, a koja se na narednim Konkursima nije prijavllivala na poziciju direktora.

– Nismo dobili nijednu ideju koja je rezultat promišljanja kandidata Adnela Prašovića. To što je urađeno, zove se plagijat. U svoju djecu nastojimo usaditi visoke moralne vrijednosti koje nikako ne podrazumijevaju predstavljanje tuđe prezentacije kao svoje. Ono što nas je posebno porazilo i razočaralo jest to što je kandidat Adnel Prašović, a nakon reagiranja jednog od roditelja da se radi o planu bivše kandidatkinje Maide Ibrahimkadić, rekao da mu se sviđa prezentacija i da je zato uzeo kao vlastitu. To je, ponavljamo, plagijat kao i nepoštovanje roditelja, jer smo htjeli čuti vlastite ideje kandidata Prašovića, a sve s ciljem dobrobiti naše djece.

Drugo, kandidat je na obraćanju rekao da u školstvu ima 12 godina radnoga staža, a što nije tačno i vidljivo je u dokumentaciji koja je dostavljena, govore roditelji učenika OŠ “Avdo Smailović” i napominju da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje prilikom glasanja trebalo uzeti u obzir da je kandidat Prašović tek od decembra 2021. dobio zvanje mentora, dok je kandidat Ramić od 2020. u zvanju savjetnika. Roditelji dodaju i da je kandidat Ramić nosilac najvećeg priznanja Univerziteta u Sarajevu (Zlatna značka), govorili su roditelji i naglašavali kako je sasvim jasno da u odnosu na nastavnika tjelesnog odgoja Adnela Prašovića, koji je blizak NiP-u, svojim radom, trudom, zalaganjem, načinom prezentacije prednost ima Armin Ramić, doktorant Pedagoškog fakulteta Univerziteta Sarajevu, dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, učitelj u ovoj školi već 12 godina i dijete šehida koji je ukopan u mezaristanu pored ove škole, a koji uz sve navedeno uživa jednoglasnu podršku Vijeća roditelja. Međutim, Armin Ramić je trenutni u funkciji vd direktora jer su mu glas na izborima uskratile kolege

Iz Vijeća roditelja su ranije o svemu ovome obavijestiti i nadležne institucije, Ured za borbu protiv korupcije, kao i Prosvjetni inspektorat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija