Počela demontaža ostataka bivše Električne centrale u Sarajevu

Počela demontaža ostataka bivše Električne centrale u Sarajevu


Danas je u ulici Hiseta započela demontaža urušenih zidova nekadašnje Električne centrale po rješenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

“Iako smo imali izazovan rok od pet dana od dana dostavljanja rješenja (ponedeljak, 20.03.2023. godine), danas započinjemo sa radovima na demontaži urušenih zidnih struktura Električne centrale na Hisetima. Izvođač radova je kompanija Neimari d.o.o. Sarajevo i radovi na demontaži će se izvršiti u skladu sa smjernicama i pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika FBiH”, navedeno je.

Iz ove kompanije uputili su molbu građanima koji žive u neposrednoj blizini samog lokaliteta, kao i građane koji se svakodnevno kreću po istom, za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja radova.

“Iskreno se nadamo da ćemo u što skorijem roku otkloniti opasnost koja je trenutno prisutna na lokalitetu a koja je uzrokovana obrušavanjem ostataka Električne centrale. Također, zbog mogućnosti pojačane pojave prašine prilikom izvođenja radova, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju na dodatni oprez te da se, koliko god je to moguće, koriste alternativne saobraćajnice za vrijeme trajanja radova”, saopćeno je.

U procesu demontaže ostataka Električne centrale aktivno učestvuje i Služba za civilnu zaštitu općine Centar i na tome im se ovim putem zahvaljujemo.

“Posebnu zahvalnost upućujemo ka Ministarstvu unutrašnjih poslova KS, PU Centar i Jedinici za saobraćaj na predanom i posvećenom angažmanu u proteklom i periodu koji nam slijedi”, dodali su.

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija