Počelo uređenje na Marijin dvoru: Izdvojeno je 527.145 KM

Započeli su radovi na sanaciji dijela pješačkog pojasa i Trga Karla Paržika ispred crkve sv. Josipa na Marijin dvoru u Sarajevu.

Radnici firme “Flex Invest” d.o.o. Sarajevo otpočeli su proces uklanjanja postojećeg sloja asfalta. Nakon toga, planirano je nasipanje i priprema terena za ugradnju novih betonskih ploča. Projektom je predviđena i ugradnja novih ivičnjaka, kao i saobraćajnih stubića, izvijestila je Općina Centar.

Za ovaj značajan infrastrukturni poduhvat, Općina Centar izdvojila je 527.145 KM iz svog budžeta.

Karlo Paržik, čije ime nosi trg, bio je istaknuti češki arhitekt koji je živio i radio u Sarajevu. Projektovao je mnoge znamenite zgrade u Sarajevu i BiH, uključujući Vijećnicu, Narodno pozorište, Zemaljski muzej, Šerijatsku sudsku školu, Belediju, Srpsko-pravoslavnu bogosloviju, kao i mnoge druge upravne, sudske, privredne, vojne, kulturne, vjerske i stambene objekte.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79