Počeo SFF u Sarajevu ali i redukcija vode Sarajlijama

Počeo SFF u Sarajevu ali i redukcija vode Sarajlijama


Sve je spremno za početak jubilarnog, 25. Sarajevo Film Festivala, koji će od 16. do 23. augusta biti održan pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Na najvećoj festivalskoj lokaciji gdje se prikazuju filmovi iz programa Open Air, postavljeno je oko 3000 šarenih stolica, a ispred Narodnog pozorišta danas je postavljen i novi crveni tepih.

Crveni tepih, postavljen u čast jubileju, filmskim autorima, umjetnicima i publici, inspirisan je ćilimom iz Sarajeva iz 1930. koji se nalazi u zbirci Zemaljskog muzeja BiH, i spoj je tradicije i savremenog.

 

Međutim pored najvećeg filmskog događaja u regiji, nadležni su se odlučili pokrenuti i redukciju vode u glavnom gradu Bosne i Hercegovine a da pri tome nikog nisu obavijestili.

Čitatelji portala Crna-Hronika javljaju da u večernjim satima redovno bude isključena voda na predjelu grada Grbavica, Vraca, Čengić Vila i drugi.

U Sarajevu nema ulice iz koje ne curi voda: “Nadležne to ne zanima jer će svakako građani platiti sve”

Pored redukcije vode, Sarajlije se žale na veliki broj kvarova na vodovodnim i kanalizacijskim mrežama u Kantonu Sarajevo pa je tako opće poznato da svako naselje ima ulicu iz koje curi voda. Sve to građani uredno plaćaju a danima voda curi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija