Počinje kontrola vozila na ispravnost i pripremljenost za zimu

U Republici Srpskoj sutra će početi akcija “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima” u okviru koje će se vršiti preventivna kontrola ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za zimsku vožnju.

Cilj akcije, koja će trajati do 2. decembra, je podizanje svijesti učesnika u saobraćaju o važnosti pripreme vozila za bezbjedno učešće u saobraćaju u vrijeme zimskih uslova vožnje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

U okviru ove akciji vozačima će biti podijeljeni leci kojima se ukazuje na specifičnost vožnje u zimskim uslovima i pripremu vozila za zimske uslove vožnje.

– Apelujemo da vozači poštuju saobraćajne propise, te da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu – navodi se u saopštenju MUP-a.

Akciju realizuje Auto-moto savez Republike Srpske, a učestvuju MUP Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79